املاك دلتا
املاك دلتا
معمولا در قراردادها، بندي براي ديركرد و تاخير تعهدات درنظر گرفته مي‌شود تا در صورت ديركرد در تحويل ساختمان، طرف مقابل بتواند به شكل قانوني اعتراض كرده و خسارت خود را دريافت كند.
ديركرد در تحويل ساختمان
 
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، يكي از مسائلي كه امروزه در قراردادها و معاملات املاك مشاهده مي‌شود، مساله تاخير در تنظيم سندرسمي يا تحويل‌ساختمان است كه در اين مطلب به اين موضوع مي‌پردازيم.

تحويل ملك به خريدار

  • در اولين قدم، بايد طرفين در مورد نحوه پرداخت مبلغ ملك به توافق برسند.
  • پس از آن يك بخشي از اين مبلغ به صورت پيش‌پرداخت به فروشنده داده مي‌شود.
  • نياز است كه در اين مرحله يك مبلغي به عنوان حق‌فسخ تعيين شود.
  • طرفين موظف به دريافت كد اقتصادي هستند و بايد درصدي را به عنوان حق‌الزحمه به مشاور‌ املاك بپردازند.
  • فروشنده متعهد مي‌شود كه بدون تاخير، ملك را به خريدار تحويل دهد.
  • تحويل ملك بايد در حضور ساير افراد انجام شود زيرا اگر تاخيري در اجراي تعهدات رخ دهد، هر يك از طرفيني كه متضرر شده بايد شاهديني داشته باشد كه صورت‌جلسه را امضا كرده باشند.
  • لازم به ذكر است كه صرف دريافت كليد ملك كافي نيست و بايد از ساختمان بازديد شود تا از خالي بودن آن اطمينان حاصل گردد.
  • مبلغ نهايي در زمان تحويل ساختمان به شخص فروشنده يا وكيل ملك قانوني او داده مي‌شود و صورت‌جلسه تحويل ملك به امضاي طرفين مي‌رسد و در دو نسخه با حضور شاهدين تنظيم مي‌شود.

ديركرد در تحويل ساختمان

نحوه محاسبه خسارت ديركرد در تحويل ساختمان

اصولا ميزان خسارتي كه در صورت ديركرد بايد پرداخت شود، در قرارداد با توافق طرفين مشخص شده است. اين مبلغ ممكن است بر مبناي هر روز تاخير يا هر هفته يا هرماه تاخير تعيين شود.

گاهي ممكن است برخي از شروط قرارداد مانند زمان تحويل قيمت، به صورت شفاهي بين خريدار و فروشنده بيان شود. در اين حالت اگر دو شاهد معتبر در زمان تعيين اين شرط حضور داشته باشند، امكان پيگري قانوني آن وجود خواهد داشت.

علاوه‌بر‌اين در برخي مواقع، ممكن است در قرارداد فروش يا پيش‌فروش، به خسارت ديركرد اشاره نشود و طرفين به طور شفاهي و با حضور شاهد نيز در اين باره صحبت و توافقي نكرده باشند.

در اين حالت پيگيري تعهدات كمي پيچيده خواهد شد و تابع قواعد مخصوص به خود خواهد بود. در اين شرايط، مشتري مي‌تواند براي الزام به ايفاي تعهد درخواست بدهد و بعد دادخواستي براي دريافت خسارت تاخير تنظيم كند. در اين‌صورت ميزان خسارت و نحوه تعيين آن به عهده كارشناسان دادگستري خواهد بود.

زماني‌كه در قرارداد به صورت كتبي و يا به شكل شفاهي به مساله خسارت ديركرد اشاره نشده باشد، مشتري به شرطي مي‌تواند براي دريافت خسارت به دادگاه مراجعه كند كه شخصا به تمام تعهدات خود پايبند بوده باشد. زمان تحويل ملك و ميزان خسارت ديركرد با نظر دادگاه و توافق طرفين تعيين مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه: مطلب «اقدامات حقوقي مهم پس از فروش ملك» در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/18  ] [ ۱۰ ] [ amlakedelta ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب